Kredi Kartları

Akbank Kredi Kartı Blokesi Kaldırma (Çözüldü)

Akbank kredi kartı kullanıcısıysanız, Akbank kredi kartınız bloke olduysa ve bloke kaldırma işlemi nasıl yapılır diye merak ediyorsanız, aradığınız cevapları bu makalede bulabilirsiniz. Hayatın olağan akışı çerçevesinde sıklıkla kullanılan kredi kartları, pek çok insan tarafından nakit taşımak ya da nakit kullanımına engel olmak üzere tercih edilen bir ödeme aracıdır.

Kredi kartı söz konusu olduğunda ise düşük faizli ve yüksek limitli kredi kartları özellikle tercih edilir. Bu noktada Akbank, sunmuş olduğu düşük faizli kredi kartları ile hem ödeme günü geldiğinde cep yakmamaya hem de chip para özelliği ile kazandırmaya devam ediyor. Ancak, bir takım sebepler yüzünden Akbank kredi kartı ne yazık ki bloke olabiliyor ve bu bloke durumunu bankadan kaldırmak gerekebiliyor. Peki, kredi kartı bloke kaldırma işlemi nedir ve nasıl yapılır?

Akbank Kart Blokesi Nasıl Kaldırılır?

Sıklıkla başa gelen kart blokesi durumları, kredi kartı kullanıcılarının canını sıkabiliyor. Bir alışverişin ortasında ödeme yapmaya çalışırken ya da anlık nakit ihtiyaçlarınız esnasında ATM’den nakit avans çekme işlemi yapmaya çalışırken, bir anda kredi kartınızın bloke olduğunu görüp sorun yaşayabiliyorsunuz.

Bu tip durumlarda Akbank müşterileri için kart blokesi nedir ve nasıl kaldırılır konusuna hâkim olmak, konuyu kısa zamanda çözüme kavuşturabilmek anlamına geliyor. Bunun için de ilk olarak kartınızın neden bloke yaşadığını bilmeniz ve buna yönelik adımlar atmanız gerek.

Kredi kartınızın bloke edilmesine neden olan yaygın sebepler aşağıdaki gibidir;

  • Kredi kartınızın ekstre borcunu vadesinde ödememiş olmanız,
  • Kredi kartı asgari ödeme tutarını vadesinde ödememiş olmanız,
  • Banka hesaplarınıza e-haciz gelmesi,
  • Şüpheli işlem bildirimi (Kayıp, çalıntı vb. durumlarda),

Bu tür durumları aşmak ve kredi kartınızı tekrar kullanıma açmak için yapmanız gerekenler ise sırası ile şunlardır:

  • Vadesi geçen Akbank kredi kartı borcunuzu ödemek,
  • Banka hesaplarınızdaki elektronik haczin kaldırılması için ödeme yapmak,
  • Kayıp, çalıntı vb. durumların ortadan kalktığına dair şubeden/müşteri hizmetlerinden işlem yaptırmak,

Şimdi dilerseniz, Akbank şubeleri ve müşteri hizmetlerinden bloke kaldırma işlemlerinin nasıl gerçekleştirilebildiğini öğrenelim.

Akbank Kredi Kartı Blokesi Kaldırma

Akbank müşterileri kredi kartı blokesi yaşıyor olmaları durumunda şubeden, ATM üzerinden ya da müşteri hizmetleri hattından bloke kaldırma işlemleri gerçekleştirebilirler. Kredi kartı iptali yapılmadıysa ve yalnızca bloke gerçekleştirildiyse, kartınızı aktif hale getirmek oldukça kolaydır.

Öncelikle, bir banka şubesine uzaksanız, kredi kartınızın neden bloke edildiğine dair bilgi almanız gerekecektir. Bunun için 444 25 25 numaralı çağrı merkezi hattından Akbank müşteri temsilcisi ile irtibat kurmanız ve sonrasında da kart bloke işleminin neden oluştuğunu sormanız yeterli olacaktır.

Kredi kartı bloke işleminin altında yatan sebebi öğrendikten sonra, e-haciz işlemleri için hacz edilen miktarı şubeden hesabınıza yatırmak ve haciz tutarını ödemek koşulu ile kart blokenizi kaldırabilirsiniz. Eğer bir gecikme söz konusu ise kredi kartı borcunuzun tamamını ödemek, kayıp/çalıntı ihbarı yaptıysanız, müşteri hizmetlerinden kartı bulduğunuza dair bilgi vermek sureti ile yine kredi kartı üzerindeki blokeyi kaldırmanız mümkün olacaktır.

Akbank Kart Blokesi Ne Zaman Kalkar?

Akbank müşterileri ödeme yaparak ya da müşteri hizmetlerini arayarak kart blokesi işlemlerini çözüme kavuşturabilirler. Ancak, çözüme kavuşan süreç sonrası da kart üzerindeki bloke bir süre daha devam edebiliyor. Peki, Akbank kart blokesi ne zaman kalkar?

Akbank kredi kartlarında yaşanan bloke durumu, blokeyi oluşturan sebebin ortadan kalkmasını takiben 48 ile 72 saat içerisinde çözümlenmektedir.

Sizlere bu yazımızda Akbank Kredi Kartı Blokesi Nasıl Kaldırılır? ve Akbank Kredi Kartı Blokesi Kaldırma hakkında bilgi vermeye çalıştım.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu