Devlet ve Belediye tarafından yapılmakta olan söz konusu olan yardımların hemen hemen tamamı Vakıfbank vasıtası ile ödenmesi söz konusudur. Dar gelirli vatandaşlara yapılmakta olan para yardımı ve nakdi yardımları ise olumlu olarak değerlendirildiği takdirde hak sahipleri T.C. kimlik kartları ile birlikte Vakıfbank şubelerinden çekilmesi söz konusudur.
Herhangi bir sosyal güvenceniz ve gelirinizin bulunmadığı belediyelerin ve devletin yaptığı para yardımlarından da yararlanabilmeniz söz konusudur. Ramazan ayına ve Kurban bayramına girmeden hemen önce banka hesaplarına yatırılmış olan yardım parası olarak nitelendirilen yardımı, başvuru formu doldurulması durumundayken verdiğiniz Vakıfbank hesabına veya adınıza Vakıfbank’a yatırılması söz konusudur.
Adınıza veya hesabınıza yatmakta olan Vakıfbank yardım parası sorgulamak adına aşağıdaki yöntemler söz konusu olmaktadır:
Fakat yardım parası almaktaysanız veya nakdi yardım başvurunuz onaylandı ise, yardım paranızın ne zaman yatacağına dair bir fikriniz yoksa, yardım parasının yatıp yatmadığını ile ilgili olarak internet bankacılığı ile birlikte anlık olarak sorgulayabilmeniz mümkündür. Vakıfbank hesabınız olması halinde, Vakıfbank uygulamasını telefonunuza indirmek suretiyle dilediğiniz zaman diliminde hesabınıza yatan paraları öğrenebilmeniz mümkündür.
Banka şubesine gitmenize gerek kalmadan, yardım parasını sorgulamak üzere aşağıdaki yöntemleri kullanabilmeniz mümkündür.
Vakıfbank mobil bankacılık uygulamasını cep telefonunuza indirmek suretiyle, dilediğiniz zaman dilediğiniz yerden hesabınıza yardım parasının yatıp yatmadığı ile ilgili olarak sorgulama yapabilmeniz söz konusudur. Vakıfbank mobil uygulamasını ise telefonunuza indirmenizin ardından kullanıcı girişi yapmak suretiyle 7 gün 24 saat sorgulama gerçekleştirebilirsiniz. Vakıfbank mobil uygulamasını kullanmıyor iseniz bankanın resmi sitesine kullanıcı girişi yapmak suretiyle hesap hareketlerine bakıp, para yayıp yatmadığını sorgulayabilmeniz mümkündür.
Vakıfbank’ın web sitesi kullanılarak, bireysel giriş yapmak suretiyle hesap bakiyenize bakarak, ayrıca hesabınıza yardım parası yatıp yatmadığı ile ilgili olarak da bilgi sahibi olabilirsiniz. Vakıfbank sitesine giriş yapmak suretiyle, bankacılık işlemleri olarak, kimlik numaranız ve şifrenizi kullanarak yardım parası sorgulamanız mümkündür.
Vakıfbank mobil bankacılık veya internet bankacılığı kullanılarak, yardım parası sorgulama işlemini yapamamanız halinde, Vakıfbank müşteri hizmetlerini aramak suretiyle, adınıza yardım parası yatıp yatmadığı ile ilgili olarak sorgulamanızı gerçekleştirebilirsiniz. Vakıfbank telefon bankacılığı sayesinde, 0 850 222 0 724 ya da 444 0 724 numaralarını arayıp, Vakıfbank müşteri hizmetlerine bağlanmanızın ardından, adınıza yatan para var mı sorgulayabilmeniz mümkündür.
Vakıfbank telefon bankacılığı ile müşteri temsilcisine bağlanmak üzere 3’ü ve 1’i tuşlamanızın ardından müşteri temsilcinize kimlik bilgilerini vermiş olduğunuz sorgulama sonucunda adınıza yatmakta olan para olup olmadığını size söylemeleri söz konusudur.
Vakıfbank yardım para almakta olan kişiler yardım parasının yatıp yatmadığı ile ilgili olarak SMS ile sorgulama yapabilmektedirler. SMS ile yardım parası sorgulamak üzere tüm operatörlerden telefonunuzun mesaj kısmına BAKİYE yazıp 3401’e SMS göndermeniz yeterli olacaktır. Hesabınıza ait olan son güncel bakiye bilgilerini mesaj olarak size bildirileceklerdir.
Devlet yardımı ve sosyal yardım almakta olan kişiler adına yardım parasının yatıp yatmadığı ile ilgili olarak, dilerlerse Vakıfbank şubelerine gitmek suretiyle sorgulama yapmaları mümkündür. Vakıfbank şubelerine kimlik kartınız ile giderek, adınıza yardım parası yatıp yatmadığı hakkında hemen bilgi sahibi olabilirsiniz.
Vakıfbank yardım parası başvuru formu ile ilgili olarak belirtmek isteriz ki, yardım alacak kişinin belediyelerin sosyal yardımlaşma birimi veya Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakfına gitmesi söz konusu olarak, yardım başvurusu formunu doldurmaları gerekmektedir. İstanbul, Ankara ve İzmir büyükşehir Belediyesi olarak yardım parası başvuru formunu doldurmakta olan kişilerin nakdi yardımları onaylandığı takdirde, ödemeler Vakıfbank aracılığı ile hak sahiplerine yapılarak süreç devam etmektedir.
Vakıfbank nakdi yardım parasının ne kadar olduğu ile ilgili sorulan sorulara cevap vermek gerekirse sosyal yardım kapsamında yapılan bu yardımlardan, gelir durumunuz ve ihtiyaçlık durumuna bağlı olmak şartı ile 500 TL ile 3500 TL arasında yapılması söz konusudur. Belediyelerin gerçekleştirmiş oldukları Vakıfbank yardım parası ise 500 TL ile 1500 TL arasında değişkenlik göstermektedir.
Ramazan ayında ve Kurban bayramında yapılmakta olan yardım parası aynı şekilde belediyeler tarafından da 500 TL ile 1500 TL arasında seyretmektedir.
Vakıfbank yardım parası tek seferlik olmak şartı ile alan ihtiyaç sahibi kişilere Ramazan ayında ve Kurban bayramından 1 hafta önce olarak hak sahiplerine Vakıfbank aracılığı ile yapılması söz konusudur. Düzenli olarak sosyal yardım almakta olan ihtiyaç sahibi kişilere ise verilen Vakıfbank yardım parası genellikle ayın ilk 2 haftası içerisinde hesaplara yatırılması ile bilinmektedir.
Vakıfbank yardımı parası pek çok sosyal yardım almakta olan ihtiyaç sahibi ailenin beklediği nakdi yardımlardan birisi olarak bilinmektedir. Ramazan ayına girmeden hem alış veriş yapmak hem de nakdi destek almak üzere başvuruda bulunan kişiler tarafından Vakıfbank yardım parası yattı mı sorusu sıklıkla sorulmaktadır. Vakıfbank tarafından yardım parası hesaplara Ramazan ve Kurban bayramında girmeden 1 hafta önce yatması söz konusu olmaktadır.
İhtiyaç sahibi vatandaşlar; e devlet sistemi kullanılarak söz konusu olan e devlet linki üzerinden daha önce başvurdukları tüm Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardımlarına da kolaylıkla başvurabilmektedirler.
Bunun haricinde, ALO183 ve ALO144 gibi aktif olarak kullanılmakta olan Sosyal Destek hatlarını arayabilir ve yetkili kişilerden başvuru sonuçlarına dair ayrıntılı bilgi edinebilme olanağına sahip olabilirler.
Son olarak ise ihtiyaç sahibi vatandaşlar; başvurularını gerçekleştirilmiş olduğu il ya da ilçe temsilciliğini ya da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfını aramak suretiyle de başvuru sonuçlarını hızlı bir şekilde öğrenebilme fırsatına sahip olmaktadırlar.