Blokeli Hesaptan Para Çekilir mi? Para Yatar mı?

    Blokeli Hesaptan Para Çekilir mi? Para Yatar mı?
    Yayınlama: 27.08.2023
    Düzenleme: 02.12.2023 14:51
    A+
    A-

    Blokeli Hesaptan Para Çekilir mi? Para Yatar mı? Blokeli hesaptan para çekilir mi sorusu hesabında bloke bulunan kişiler tarafından sıklıkla merak edilir. Bu konu hakkında sizleri içeriğimizde bilgilendireceğiz.

    Kişilerin banka hesabı çeşitli sebeplerden ötürü bloke olabilir. Bloke ile karşılaşan banka müşterileri de blokeli hesaptan para çekilir mi, blokeli hesaba para yatar mı gibi konuları merak eder. Müşterisi olduğunuz bankanın ne olduğu fark etmeksizin bloke hususunda uygulanan kurallar sabittir. Bunun için önce müşterisi olduğunuz bankayı arayarak hesabınıza neden bloke konduğu hakkında bilgi almalısınız.

    Hesaba Neden Bloke Konulur

    Banka hesabınıza bloke konulmasının bir çok sebebi vardır. Vergi borcu, Bankaya olan kredi borcu yada trafik cezası için banka hesabına bloke konulur. Ayrıca ödemediğiniz bir borçtan dolayı icralık olduğunuzda banka hesabınıza bloke konulabilir.

    Hesabınıza neden bloke konulduğunu ve kimin bloke koyduğunu öğrenmek için yapmanız gereken tek şey banka şubesine gitmek yada bankayı aramaktır.

    Blokeli Hesaptan Para Çekilir Mi?

    Banka hesabınıza bloke konulduğunda o an banka hesabınızda ne kadar tutar varsa o paraya bloke konulur. Ancak banka hesabınıza kredi borcunuz yüzünden bloke konulduğunda kredi tasitinin tutarı ödenmeden para çekmemezsiniz.

    Banka hesabınıza bloke konulduğunda blokeli tutarı asla çekilemez ve bloke kaldırılana kadar bu şekilde durur. Ancak hesabınıza daha sonra para yatırdığınızda bu parayı dilediğiniz gibi çekebilirsiniz. Genelde bloke işlemi o an hesabınızda olan paraya konulur ve bu parayı asla çekemezsiniz.

    Bloke edilen hesaptaki para maalesef ki kullanılamaz. İçerideki bakiyeyi kullanabilmeniz için öncelikle blokenin kaldırılması gerekir. Bloke devam ettiği müddetçe başka hesaptan bloke hesaba para aktarılabilir fakat aktarılan para kullanılamaz.

    Blokeli Hesaba Para Yatar Mı?

    Blokeli hesaba para yatmasında her hangi bir sıkıntı yoktur. Blokeli hesaba dilediğiniz gibi para yatırabilirsiniz. Devlet tarafından hesabınıza borcunuzdan dolayı bloke konulduğunda blokeli hesapta para yatırıp çekmede sıkıntı bulunmamaktadır. Ancak banka tarafından hesabınıza bloke konulduğunda yatırdığınız para borcunuzu otomatik olarak öder.

    Blokeli Hesapta Para Görünür Mü

    Bloke hesapta para görünür ancak blokeli olduğu için bu tutar ile hiç bir işlem yapmanıza izin verilmez. Blokeli hesapta görünen tutar ile hiç bir işlem yapamadığınız gibi bu tutar ile fatura ödeme yada para gönderimi yapamazsınız.

    Blokeli Hesaptan Maaş Çekilir Mi

    Hesabınzıda bloke varsa blokeli hesaba maaş ödemesi yatar ve bunda her hangi bir sıkıntı yoktur. Vergi borcu, emlak vergisi yada trafik cezasından dolayı hesabınıza bloke konulduğunda hesabınıza maaş yattığında maaşınızı çekebilirsiniz.

    Eğer hesabıza banka yada avukat tarafından bloke konulursa hesabınıza maaş yatar ancak direk olarak borcunuzu öder ve kalan tutar varsa çekebilirsiniz.

    Hesapta Bloke Varken Kredi Çekilir Mi

    Hesapta bloke varken kredi çekilir mi sorusuna cevap vermek gerekirse kredi başvurusu sonrası genelde sorgulama yapıldığı için hesabınızda bloke olması kredi başvurunuzu olumsuz olarak etkileyecektir. Bloke hangi bankada olursa olsun tüm bankalar hesabınızda bloke olduğunu göreceği için bloke olması kredi başvurunuz için olumsuz bir durumdur.

    Banka Hesabı Bloke Kaldırma

    Banka hesabı bloke kaldırma işlemi, hesabın neden bloke olduğuna bağlı olarak değişir. Örneğin bağlı olduğunuz bankanın kredi kartı borcu geciktiği için hesap bloke olduysa, blokeyi kaldırmak için öncelikle kredi kartının borcunu yatırmanız gerekir. Eğer belli bir kuruma borcunuz varsa bunun için hesaba bloke konulduysa kurumla iletişime geçerek borç hakkında bilgi almanız gerekir.

    Banka hesabı bloke edildiğinde hesapta yer alan para belli bir süre boyunca ATM’lerden çekilemez veya online olarak kullanılamaz. Banka hesabının bloke edilmesindeki amaç hesabın belli bir süre boyunca dondurulması veya kapatılmasıdır. Bu nedenle hesabınızdaki parayı kullanmak istiyorsanız öncelikle bloke kaldırma işlemini gerçekleştirmeniz gerekir.

    Blokeli Hesaptan EFT ve Havale Yapılır Mı?

    Hesabınzıda bloke varsa blokeli hesaptan EFT ve Bokeli hesaptan havale işlemi yapabilirsiniz. Hesabınzıda bloke olması hesap işlemi kısıtlaması yapmaz. Bloke işlemi bankaya bildirildiğinde o an hesabınızda bulunan paraya bloke konulur. Blokeli hesabınıza para gönderidğinizde bu parayı EFT yada havale yapabilirsiniz.

    Unutmamanız gereken önemli husus ise bloke edilen tutar hesap sahibi tarafından asla kullanılmaz ve bu tutar ile işlem yapılamadığı gibi havale yada EFT yapılmaz.

    Blokeli Hesaptan Fatura Ödenir mi?

    Son zamanlarda fatura ödeme işlemleri de online olarak sıklıkla tercih edilir. Bu nedenle blokeli hesaptan fatura ödeme işlemi de merak söz konusudur. Ancak bloke edilmiş banka hesabınızdan hiçbir şekilde ödeme gerçekleştiremezsiniz. Buna fatura ödemeleri de dahildir. Faturalarınızı ödemek için önce blokenin kaldırılmış olması gerekir.

    Bir Yorum Yazın

    Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

    Henüz yorum yapılmamış.